טבעי,רפואה משלימה, רפואה טבעית, רפואה אלטרנטיבית, טבעי
לדף הבית שיטות טיפול סרטונים מאמרים סיפורים
חפש מטפל לוח מודעות צור קשר פורומים לוח אירועים
פרסום באתר
מה את/ה מחפש/ת?  
 
חפש/י מטפל עפ"י סימפטום או עפ"י התמחות: - -
לוח אירועים טבעי
<< מאי 2025 >>
א' ב' ג' ד' ה' ו' ש'
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
להוספת אירוע / סדנא לחץ כאן
סרטונים
מאמרים
סיפורים
שיטות טיפול
רשימת מטפלים
פורומים
לוח מודעות
מודעה מתוך פורום נטורופתיה - אייפק -   
דלקות בשלפוחית שתן
פורסמה בתאריך: 23/06/2008 20:06
שלום יעל,

דלקת בשלפוחית השתן נגרמת בדרך כלל בגלל חידקים מסוג E-COLI שמתישבים על דפנות הפנימיות של השלפוחית.
בגלל האנטומיה של גוף האישה שבו צינור השתן קצר מאוד וקרוב לפי הטבעת וגם לנרתיק החידקים הנמצאים במקומות אלו עלולים לעבור בקלות לפתח צינור השתן לעלות עד לשלפוחית ולגרום שם דלקת. הסכנה העיקרית במצבים אלו שהדלקת תתפשט לכליות.

דלקות שתן יכולות להגרם גם בגלל שימוש תדיר באנטיביוטיקה שאמנם משמידה את החידקים 'הרעים' אך גם את ה'טובים' הנלחמים בזיהומים ומפרה את האיזון העדין שקיים שם.
סיבות נוספות לדלקות שתן הן, מע' חיסון חלשה עקב תזונה לקויה, מתח רב,חוסר איזון הורמונלי, פציעה באזור,ליקויים במבנה האנטומי.

יש דרכים יעילות לטיפול בדרכי השתן בצורה טבעית, ראשית אמצעים למניעה כמו: לא להתאפק כשיש צורך להטיל שתן, הקפדה על שתיה מרובה, ניגוב נכון ועוד.

מיץ חמוציות מועיל במקרים כאלה מאחר ומונע הדבקות החידקים לדפנות שלפוחית השתן. יש להמנע מסוכרים,מזון מעובד ומוצרים אלרגנים מאחר ואלרגיות למזון עלולות לגרום לדלקות חוזרות בשלפוחית.

כמו כן, יש ליטול תוספי תזונה/צמחי מרפא לאיזון החיידקים ה'טובים', חיזוק מע' החיסון והורדת רמות סטרס.




בריאות מיטבית,

דורית שור-נטורופתית N.D
בכירה מקצועית בשיטת אייפק
נטורופתיה הדרך לבריאות טובה
בהודעה זו צפו 22 אנשים
   
אין באמור לעיל משום יעוץ או המלצה לטיפול כלשהו