טבעי,רפואה משלימה, רפואה טבעית, רפואה אלטרנטיבית, טבעי
לדף הבית שיטות טיפול סרטונים מאמרים סיפורים
חפש מטפל לוח מודעות צור קשר פורומים לוח אירועים
פרסום באתר
מה את/ה מחפש/ת?  
 
חפש/י מטפל עפ"י סימפטום או עפ"י התמחות: - -
לוח אירועים טבעי
<< דצמבר 2014 >>
א' ב' ג' ד' ה' ו' ש'
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
להוספת אירוע / סדנא לחץ כאן
סרטונים
מאמרים
סיפורים
שיטות טיפול
רשימת מטפלים
פורומים
לוח מודעות
ש... שש.....שקדים
תאריך פרסום: 08/02/2009
ט"ו בשבט הגיע ואיתו פריחת עץ השקד שנהוג לכנותו 'שקדיה'. השקדיה  הפכה לסמל של ראשית הפריחה בארץ ישראל ולסמלו של החג  ומבשרת  שהאביב בפתח.יותר מכל הפירות היבשים והטריים השקד הוא המייצג את ט"ו בשבט.
הפרי והזרע שאנו נוהגים לאכול מבשיל רק לאחר חצי שנה או יותר לאחר הפריחה.
הפרי הוא בית גלעין שבתחילה הוא רך, ירוק ושעיר בארצות הים התיכון מקובל לאכול שקדים ירוקים על קליפותיהם, יש כאלו המחמיצים אותם. לאחר מכן הקליפה התחתונה מתקשה ושומרת על הזרע שהוא למעשה השקד שאנו מכירים.
 
עץ השקד תורבת לפני אלפי שנים ומקורו כנראה באסיה המערבית, בארץ ישנם מטעים במקומות שונים.
בטבע גדלים גם שקדי בר שטעמם מר ומכילים חומר הנקרא אמיגדאלין, אותו חומר מתפרק בגוף ויוצר חומצה ציאנית. חומצה זו היא רעל מסוכן ולכן אסור לאכול כמות רבה של שקדים מרים.
השקדים המתורבתים מכילים כמות קטנה של האמיגדאלין ולכן יש להם טעם מתקתק.
 
ערכם התזונתי של השקדים
השקדים הם מזון נפלא עשיר במינרלים, ויטמינים, חומצות שומן רב בלתי רוויות ויסודות קורט.

100 גרם שקדים מכילים:
  • 18.5 גרם חלבון
  • 54 גרם שומן
  • 255 מ"ג סידן
  • 4.5 מ"ג ברזל
  • 800 מ"ג אשלגן
  • ויטמינים B1 B2 B3
  • חומצה פולית
  • אבץ
  • מגנזיום
  • ויטמין E
  • סיבים תזונתיים
  • החלבון אינו מלא כך שאינו יכול להחליף חלבון ממקור בשרי, חלבי או ביצים.
 
היתרונות הבריאותיים של השקדים 
  • בריאות הלב וכלי דם-מכיל חומצות שומן בלתי רוויות המסייעות בהורדת כולסטרול.
  • הורדת לחץ דם- עשיר מאוד בסידן, מגנזיום, אשלגן וויטמין E.
  • חיזוק עצמות-סידן, מגנזיום.
  • מאזן רמות סוכר.
  • מקל על העיכול, טוב לצרבות -(לאכול מספר שקדים טריים קלופים)
  • גמישות לעור.
  • השפעה טובה על מערכת העצבים-משפר מצב רוח.
  • מגביר חשק מיני.
  • מתאים לחולי צליאק וסוכרת בגלל שאינו מכיל עמילן.
  • נשים הרות מדווחות שאכילת שקדים קלויים מיד בבוקר מקלה מאוד על הבחילות שלהן.
  • לחולי סרטן-בגלל תכולת הויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות השומן והפיטוכימיקלים מעכבי פרוטאזות (חומרים בעלי יכולת למנוע התפתחות סרטן) וגם בגלל הקלוריות הרבות שמתאים לחולים שמשקלם נמוך.
השקדים כמו כל הגרעינים הם קשים לעיכול לכן רצוי להשרותם במים למספר שעות.
תמיד המליצו לנו להסיר את הקליפה החומה הדקה מהשקדים אך במחקר שנעשה במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת ממוריאל בקנדה שבדק את הערכים התזונתיים בגרעינים, שקדים ומזונות דומים ראו שלשקדים תכונות בריאותיות גבוהות ביותר בעיקר בגלל תכולת האנטי אוקסידנטים (פועלים נגד רדיקלים חופשיים העלולים לפגוע ב-DNA של התא) דוקא בקליפה החומה. הערכים היו פי 10 מאותם מרכיבים בשקד עצמו.
 
ברפואה העממית
בעבר השתמשו בשקדים כמזור לכאבי בטן, הרעלות קיבה, תולעים, שיעול בעיקר יבש, מחלות ריאה, דלקות באזניים, כאבי ראש, הגברת חשק מיני, הגברת חלב אצל מניקות, מחלות עור.
ברפואה הסינית - אנרגית השקד היא נייטרלית, והתועלת הבריאותית היא חיזוק צ'י ודם, מפסיק שיעול, מלחלח ריאות, משמן מעיים ומקל על עצירות כתוצאה מיובש.
 
אחד השימושים העיקריים של השקדים הוא שמן השקדים שנחשב כשמן בסיס נפוץ ביותר, יתרונותיו הם בהזנת העור והחזרת גמישותו, טיפול בקמטים ובצלקות, חידוש תאים ולכן הוא משמש בקוסמטיקה כמרכיב בקרמים, חלב גוף וכשמן עיסוי בספא. עיסוי בשמן שקדים
יעיל לשיכוך לחצים, הרגעה, טיפול בעור יבש, הקלה על ברונכיטיס ועוד.
 
שימוש נוסף - הוספת שקדים למאכלים בצורתם השלמה, כתושה, טחונה, אפשר להוסיף למנות עיקריות עוף, דגים, ירקות, קינוחים, מוצרי מאפה וכמובן מרציפן. הוספת שקדים משדרגת כל ארוחה.
לתינוקות וילדים קטנים יש לטחון את השקדים ולתת כחלב שקדים או ממרח שקדיה ללא תוספות.
 
חלב שקדים
משרים 30 גרם שקדים במים למספר שעות, מסירים את הקליפה החומה, וטוחנים בבלנדר  עם 1 כוס מים, לסנן את הנוזל דרך מסננת דקה עם גזה.
אפשר להשתמש בקינוחים או בדגני בוקר.
חלב שקדים הוא מקור טוב לסידן, מחזק מערכת נשימה וריאות.
לחילופין אפשר להשתמש ב1 כפית מחית שקדיה  (להשיג בבתי הטבע), + 1 כוס מים לערבב.
 
פסטו שקדים
1/4 כוס שבבי שקדים, 2 כוסות בזיליקום טרי, 4 שיני שום, 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה.
לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. לכריכים, פסטה, דגים.
 
חמאת שקדים
100 גרם שקדים שהושרו במים להסיר את הקליפה
1/4 כפית דבש
מעט מים
לשים בבלנדר עד קבלת מרקם חמאתי.
 
 
חג ט"ו בשבט שמח לכולם,
דורית שור-נטורופתית מוסמכת.
הוסף תגובה הוסף תגובה לרשימת כל המאמרים לרשימת כל המאמרים
למאמר זה התפרסמו 13 תגובות
טוען תגובות...