טבעי,רפואה משלימה, רפואה טבעית, רפואה אלטרנטיבית, טבעי
לדף הבית שיטות טיפול סרטונים מאמרים סיפורים
חפש מטפל לוח מודעות צור קשר פורומים לוח אירועים
פרסום באתר
מה את/ה מחפש/ת?  
 
חפש/י מטפל עפ"י סימפטום או עפ"י התמחות: - -
לוח אירועים טבעי
<< מאי 2025 >>
א' ב' ג' ד' ה' ו' ש'
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
להוספת אירוע / סדנא לחץ כאן
סרטונים
מאמרים
סיפורים
שיטות טיפול
רשימת מטפלים
פורומים
לוח מודעות
מודעה מתוך פורום חלימה מודעת -   
מתכון לשבת
פורסמה בתאריך: 26/10/2007 19:01
נושא : תבשיל עדשים שחורים עם גזר
תאריך : 26/10/07 13:01
מחבר/ת : דוד (האחר)


הרשו לי מילה על בישול עדשים.
אני מניח שידוע שאם מוסיפים את המים לעדשים טיפין טיפין, כמו שמוסיפים את הנוזלים לריזוטו, יוצא הרבה יותר טעים.
זה כמובן מצריך שהייה ממושכת ליד הסיר, בחישה מתמדת והוספה של כף או שתיים של מים בכל פעם.
לדעתי ההשקעה שווה והתוצאות ניכרות בשטח.

כמובן מים רותחים - יש להרתיח אותם לפני כל הוספה.

לכן זו המלצה וכמובן גם בתבשיל שלפנינו:

קוצצים שני בצלים ומטגנים בשמן זית עד שמזהיבים.
מוסיפים 4-5 שיני שום קצוצות ובוחשים כדקה
מגררים בפומפיה גסה 2 גזרים בריאים ומוסיפים
שוב בוחשים.
שוטפים כוס עדשים שחורים ומוסיפים.
בשלב הזה מחליפים יד ומערבבים עם היד השניה.
מוסיפים שני פלפלים אדומים חריפים וקצוצים.
מוסיפים 1 כפית של נענע יבשה (או עלי נענע טריים קצוצים).
עכשיו מגיע שלב הוספת המים - כאמור, מומלץ מעט בכל פעם, להמתין עד שהעדשים סופגים אותם ואז להוסיף עוד.
למי שאין סבלנות - חצי כוס מים בכל פעם.
זאת עושים עד שהעדשים רכות.
או אז מוסיפים כך:
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סומאק
1 כפית מלח (כדאי לטעום כמובן קודם, לפי דעתי אפשר פחות מלח אבל זה ענין של טעם).
בוחשים היטב
מוסיפים עוד 2-3 כפות מים, מנמיכים אש, מכסים במכסה ומבשלים כעשר דקות/רבע שעה, עד הכל הנוזלים (כמעט) מתאדים.

יוצא טעים וצבעוני.

יום עגול

בהודעה זו צפו 22 אנשים
   
אין באמור לעיל משום יעוץ או המלצה לטיפול כלשהו