טבעי,רפואה משלימה, רפואה טבעית, רפואה אלטרנטיבית, טבעי
לדף הבית שיטות טיפול סרטונים מאמרים סיפורים
חפש מטפל לוח מודעות צור קשר פורומים לוח אירועים
פרסום באתר
מה את/ה מחפש/ת?  
 
חפש/י מטפל עפ"י סימפטום או עפ"י התמחות: - -
לוח אירועים טבעי
<< מאי 2025 >>
א' ב' ג' ד' ה' ו' ש'
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
להוספת אירוע / סדנא לחץ כאן
סרטונים
מאמרים
סיפורים
שיטות טיפול
רשימת מטפלים
פורומים
לוח מודעות
מודעה מתוך פורום נטורופתיה - אייפק -   
גזים וקטניות
פורסמה בתאריך: 26/12/2007 13:55
שלום אסתר,

הקטניות הן גרגירי ירקות מרוכזים שיובשו בדרך כלל באופן טבעי.
הן מכילות ויטמינים, מינרלים, עשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים ולכן האינדקס הגליקמי שלהן נמוך.
הבעיתיות של הקטניות נובעת מכך שהן מכילות אוליגוסכרידים -סוכרים שאינם מתעכלים וביסודות המפריעים לפירוק חלבונים. שפע הסיבים מקשה על מיצי העיכול לפרק את אבות המזון. לאחר הארוחה מגיע למעי הגס כמויות גדולות של מרכיבים לא מעוכלים הגורמים לתסיסה, גזים ותחושה לא נעימה.

כדי למנוע או להפחית את הבעיה אפשר לנקוט במספר צעדים:
להשרות את הקטניות ל-24 שעות במים ולהחליף את מי ההשריה מספר פעמים.
לבשל עם אצת קומבו שעוזרת לפירוק הקטניה ולעיכולה.
לקראת סוף הבישול להוסיף אחד מהתבלינים: זרעי שומר, זרעי כמון, זרעי קימל,הל, זנגביל, זרעי כוסברה שסופחים גזים.
לבחור את הקטניות הפחות בעיתיות: עדשים לסוגיהם, שעועית מאש, ושעועית אזוקי.
לשתות לאחר ארוחת קטניות תה שומר או קמומיל.

בהצלחה

דורית שור-נטורופתית N.D
מטפלת אייפק בכירה
להנביט את הקטניות.
נטורופתיה הדרך לבריאות טובה
בהודעה זו צפו 25 אנשים
   
אין באמור לעיל משום יעוץ או המלצה לטיפול כלשהו